donderdag 20 maart 2008

Quest 239 on the road

Quest 239 staat op z'n wielen, heeft al zijn toeters en bellen gekregen en mag vandaag de weg op.
Vanmorgen vroeg uit de veren en om 7.00 uur samen met Arjen uit Gouda vertrokken.
Na een autorit van goed anderhalf uur arriveerden we in Dronten.
De mannen van Velomobiel hadden nummer 239 keurig klaar staan. Na eerste klim in de fiets bleek zelfs de lengteafstelling in één keer te kloppen. Op mijn verzoek heeft nummer 239 aan de rechterzijde een extra binnenlampje voor verlichting van de GPS. Met enige creativiteit krijgt de GPS-steun een mooi plaatsje.

Een korte proefrit over het industrieterrein gaf alleen maar voldoening en geen aanwijzingen voor eventuele aanpassingen in de afstelling.
Dus bakkie koffie met uiteraard Goudse stroopwafels en daarna op pad naar huis.


Met aanwijzingen van de GPS kom ik al snel op de rechte weg door de Flevopolder.
De wind is straf en pal tegen, toch lukt het wel de snelheid op 30 km/uur te houden.
Nabij de Stichtse Brug sla ik eigenwijs de route-instructies in de wind en kies een leuk oogend fietspad. Alleen na veel omzwervingen kom ik kilometers later gewoon weer op de GPS-route. Volgend traject toch maar de instructies volgen. Vanaf de brug naar huis is een bekender gedeelte. De wind wakkert wel steeds verder aan en mijn snelheid loopt langzaam terug. Ik heb geen plannen mezelf over de kop te trappen en laat de snelheid lopen zoals het gaat. Morgen begint het Paastreffen en komend weekend staan nog de nodige kilometers op de planning.

Na 50 km wordt het even spannend. Bij kracht zetten op de pedalen komt er een angstig geluid achter uit de fiets. Het verplaatsen van een tas helpt aanvankelijk iets, het krakend geluid blijft bij vol belasten toch nog terugkomen. Gelukkig wordt het gaandeweg minder en is het bij Gouda bijna over. Ik hou het er maar even op dat de fiets nog een beetje aan me moet wennen.
De eerste rit zit er na 125 km tegenwind om ongeveer vier uur op. Mijn energie is ver op, maar deze spectaculaire eerste Quest-rit doet de me m'n vermoeiing al snel vergeten.
Van het weekend de volgende ritten; Gouda-Harskamp, rondritten en natuurlijk Harskamp-Gouda. Zo wordt nummer 239 snel ingewijd 'on the road'.

1 opmerking:

Christel zei

Hoi Ruud,

Gefeliciteerd joh, met je nieuwe fiets! Ziet er wel erg hetzelfde uit als de vorige, maar het zal toch echt wel je nieuwe zijn! Succes met het Paastreffen voor jullie beide!

Groet Chris