dinsdag 5 februari 2008

GPSmap60Cx en lange tracks laden

Na een tip op mijn bericht van 4 januari en speurwerk op GPS-forums heb ik door hoe lange tracks vanuit de computer overgezet kunnen worden in de GPSmap60Cx.
Bij normaal gebruik van de Mapsource software worden tracks afgebroken of beperkt tot 500 punten per track. Bij logging tijdens tochten kan een track echter veel meer punten bevatten.


Op volgende wijze kunnen tracks van meer dan 500 punten ingelezen worden in de GPS;
Stap 1: Start het Garmin programma Mapsource op.

Stap 2: Open het bestand met één lange track; deze track kan getekend, gedownload of via routeprogramma’s verkregen zijn.
Stap 3: Geef de track de unieke naam ACTIVE LOG.
Stap 4: Start de GPS op, wis tracklog en zet tracklog uit.
Stap 5: Geef via de button verzenden naar apparaat opdracht de track naar de GPS over te zetten; de track komt dan in het actieve geheugen.
Stap 6: Sla de track op door de optie bewaar in het trackscherm van de GPS te kiezen.
Stap 7: Start met inlezen van volgende track door vanaf stap 2 te procedure te herhalen.
Stap 8: Zet de tracklog weer aan als alle lange tracks geladen zijn; of kies er via instellen voor om tracks op te slaan op de losse geheugenkaart.

Op bovenstaande wijze is het voor mij in ieder geval mogelijk de NSCR in enkele lange tracks in de GPS te zetten.
Volgende uitdaging is uit te vinden of het ook mogelijk is lange routes te maken en in de GPS te laden.

5 opmerkingen:

delgado zei

Hallo ben Peter uit Brugge (België), was aan het googlen voor NSCR-track. Kwam zo op jouw blog terecht.
De essentie van een vedubbeling van de trackpunten heb je reeds gevonden. Door te werken met de Active Log. Zo kan kan je 2 keer 10000 trackpunten insteken. De ene 10000 hoef je niet op te splitsen (Active Log) en de andere 10000 in 20 "porties" van 500. Terzijde (Ik snap wel niet waarom je daarna de tracklog terug aan zet? Breng je daarmee je geladen active log niet in gevaar?)
Maar is nog een truckje waarmee je het aantal trackpunten kan terugschroeven. Klik in mapsource met de rechtermuisknop op een track en kies voor trackeigenschappen" en de knop "filter...". Bij "maximum punten" vul je nu een streefgetal in.
Op deze manier kan je het aantal trackpunten tot 2/3 of tot de helft terugbrengen. Gezien je reeds hebt gereden met tracks weet je ook wel dat niet ieder bochtje of afslag door trackpunten moet bevat worden.
Op deze manier reed ik vorig jaar van Malaga naar Brugge (3600 km) en ik had nog trackpunten over.
Uittesten zal je leren hoever je met "filteren" de trackpunten kan terugdringen.
Veel succes
Peter
Ps:
Mocht er iemand de volledige NSCR in track vinden wil deze dat dan melden aub. Dit zou een schitterende hulp zijn.
Hoewel ik meer de eenzame biker ben overweeg ik toch je aanbod van deelname. Ik beantwoord overigens aan het profiel. Niet snurken, niet roken, ... (strenge maar begrijpelijke criteria, er mag toch gekeken worden naar vrouwelijk schoon, niet?) heb wel kampeermateriaal maar daar kan wel een mouw aan gepast worden. Maar hoe snel gaan die "quests" van jullie?

delgado zei

Ik bedoelde heb GEEN kampeermateriaal.

Ruud Steeman QuestARound zei

Hallo Peter,
Dank voor je tips over de GPS. Volgens mij moet het met mijn stappenplan overigens lukken om 20 track van 10.000 punten te laden.
Ik ben overigens benieuwd naar op wat voor fiets je rijdt. Met onze Quests zullen we op vlak terrein zo'n 30 á 35 km/uur rijden. Enne.. vrouwelijk schoon bewonderen is aanbevelenswaardig om deze lange, uitputtende tocht vol te houden. Wat je er verder mee mag, zal per rijder verschillen!!!
Groeten,
Ruud

delgado zei

hallo Ruud,

30 à 35 per uur op het vlakke dat gaat mij iets te snel. Ik rij met een Koga Globetraveller-S. Op het vlakke haal ik gemiddeld zo'n 20 km/uur en niet veel meer, toch niet als ik dagen na elkaar fiets en bepakt ben.
Ik heb trouwens nog nooit zo een Quest gezien lijkt met wel leuk om eens van naderbij te bekijken. Soort overdekte ligfiets, lijkt me? Ik heb dus echt nog nooit zo iets gezien! (site ervan? Wat kost zo iets?)

Terug naar de tracks. Volgens mij kan je in de Active Log in het totaal 10000 punten laden. En wat gewone tracks betreft is dat ook 10000 maar dan wel verdeeld in stukjes met 500 trackpunten, dus 20 tracks in totaal.
M.a.w. in het totaal slechts 20.000 trackpunten. Ik spreek over mijn Garmin 60C. Volgens mij is dat hetzelfde voor 60Gsx, ondanks het feit dat deze kan beschikken over een geheugenkaart. Mocht ik verkeerd zijn (wat te hopen is) laat je dat dan eens weten aub.
20.000 trackpunten is echt wel magertjes voor meer dan 6000 km. Ik vrees dus dat je echt zal moeten filteren.
Overigens vond ik reeds een stukje van de NSCR, nml het stukje "Jutlandroute" en LF-route in NL. Maar hoe stuur ik jou dat toe? Had een bijlage gemaakt maar zag toen dat het adres een no-reply was.

Groeten
Peter

Ruud Steeman QuestARound zei

Peter,

Mijn rechtstreeks emailadres staat bovenaan in de rechterborder van mijn hoofdpagina.

Ruud