zondag 6 april 2008

Eerste tocht 2008 Liever Liggend

Vandaag de eerste tocht van 2008 voor Liever Liggend. Om half twaalf belt de fotograaf van de Goudse Post nog even om te horen of de tocht door gaat. Hij zal om twaalf uur ook op de Markt zijn. De promotie van de week werpt dus nog steeds vruchten af.
Ruim twintig minuten voor twaalf vertrekken Petra en ik richting de Waag op de Markt. We vragen ons al af hoe groot de opkomst zal worden.
Even voor twaalven komen bekende liggers aanrijden. We hebben elkaar lang niet gezien en wisselen eerst eens uit hoe het met iedereen gaat. Helaas geen nieuwe gezichten, maar met z’n zessen hebben we er wel zin in.
Na kort poseren voor de fotograaf vertrekken Petra, Wout, Jan, Klaas, Richard en ik richting het noordwesten om eerst de wind tegen te trotseren.

Onze route gaat door Reeuwijk, Boskoop en Hazerswoude door de polder richting Woubrugge. Vanaf de brug zien we restaurant Het Oude Raedthuys er donker bij liggen. Wij, mannen, veronderstellen al dat het dicht is, maar Petra is niet overtuigd en fietst toch naar de deur van het pand. Ze krijgt gelijk, want de koffie staat toch klaar. Binnen warmen we op en genieten van koffie, cola en warme appelgebak met slagroom. Het volgende deel van onze tocht voert naar Langeraar. Om de plas niet te hoeven ronden, snijden we een stukje af over een smal paadje. Gelukkig rij ik vandaag niet in de Quest, want zelfs de open ligfietsen kunnen moeizaam door de klaphekjes heen.
We zijn nu wel snel in Papenveer en vervolgen de route langs De Ziende, Bodegraven en Reewijk terug naar Gouda. Onderweg vandaag wel heel veel paarden; nog een reden om even blij te zijn dat de Quest in zijn stalling is gebleven. Eén jong paard ging nu al dwars op de weg staan, maar was er bij het zien van de Quest zeker vandoor gegaan.
Na zo’n 65 km zijn we weer vlak bij huis. Met rustig tempo en gekoesterd door de zon hebben we een mooie tocht achter de rug. Volgens mij hebben we het allemaal prima naar ons zin gehad. Jammer dat de opkomst niet hoger was, maar wie weet melden zich volgende maand(-en) meer enthousiaste liggers op de Markt.

Geen opmerkingen: